Börja skriva utvecklingsjournal

Det här är ett stående inslag i alla mina coachsamtal och en logisk konsekvens av att man har tagit till sig insikterna om hur vi själva skapar vårt tillstånd genom fysiologi och fokus.

Det går att träna sig till att vanemässigt fokusera (utan ansträngning) på just de saker som ger dig energi, livsglädje, inspiration och som för dig allt närmare de resultat du önskar. Utvecklingsjournalen är ett sådant verktyg, som jag själv fick upp ögonen för först genom Anthony Robbins morgon- och kvällsfrågor och sedan fick en påminnelse om när jag träffade Anders Haglund och började prenumerera på hans veckobrev.

Nedanstående är kopierat och vidarebefordrat med tillstånd av Anders Haglund. Se ”Veckans Anders” på www.lifevision.se. Prenumerera genom att skicka ett mail till info@lifevision.se med PRENUMERERA som ämne.

Så strax över till Anders. Tack än en gång för att jag fått låna texten! Jag vill också avsluta med att bekräfta Anders kommentarer nedan om att den här enkla vanan kan förvandla din tillvaro något enormt. Just do it!


En av de saker som jag får mest positiv feedback av från alla dem som jag har föreläst för eller coachat personligen är effekterna av att skriva framgångsjournal.

Alla som verkligen har tagit åt sig konceptet och gjort det under åtminstone en månad fullkomligt sprudlar av entusiasm när de sedan kontaktar mig och berättar vad det har betytt för dem både privat och på jobbet.

Så oavsett om du är en av alla dem som redan fått möjlighet att höra fördelarna med detta live och kanske ändå inte börjat än, eller om du aldrig hört om detta förut och just nu är väldigt nyfiken på vad jag pratar om, så tänker jag sälja dig på idén på dessa rader…

Så vad innebär det då att föra framgångsjournal?
Det är så enkelt som att du varje kväll tar dig 5-15 minuter och skriver ner svaren på ett par frågor till det bästa av din förmåga:

  • Vad är det bästa som har hänt dig idag?

Ha som mål att skriva ner åtminstone 3 bra saker. Sådant som du får ett leende på dina läppar av att tänka på igen.

Kom ihåg att det inte spelar någon roll vad andra tycker. Det är din subjektiva upplevelse det handlar om. Skriv ner det på ett sådant sätt att du lätt kan läsa det igen om ett år och fortfarande veta vad du menade och beskrev.

  • Vad har du lärt dig idag?

Skriv ner minst en sak som du har lärt dig under dagen. Har du problem att komma på något så gå till ditt uppslagsverk, en ordlista eller surfa ut på Internet. Ta en titt på första bästa sida du får upp och fråga dig själv: Är det något här som jag tycker att jag borde kunna? Ta då och skriv ner det, men se till att du inte lägger huvudet mot kudden förrän du har gjort dig själv medveten om att du har lärt dig något under dagen.

Du kan knappt ana vilka underverk det kommer att göra för din självkänsla att märka av hur du stadigt växer som person på något sätt för varje dag som går.

Det här är allt du behöver göra för att fullkomligt transformera ditt liv och få ut mer och mer livskvalitet ju längre tiden lider. Kan förstå om du känner dig lite skeptisk till att skapandet av denna enkla vana skulle kunna göra en stor skillnad för dig i ditt liv, men jag lovar att den enda gång det inte fungerar är om du inte gör det.

Du kommer redan efter någon veckas skrivande märka hur du sakta men säkert tar dig ur ”skolhypnosen” – att leta efter vad som är fel runt omkring dig. Plötsligt märker du att din hjärna med välkommen automatik styr in på frågor som: ”Vad är bra med det här?” och ”Vad kan jag lära mig av det här?”

När det är så intränat (tar 3-4 veckor av dagligt skrivande) att det bara händer kommer du att märka hur en helt ny värld öppnar sig för dig.

%d bloggare gillar detta: