Känslokondition – eller vem i hela friden är det som styr din buss?

Det är med lite blandade känslor som jag väljer att återanvända två filmklipp från en mycket kortfattad introduktion till en tvådagarsaktivitet kring hur du lär dig att ta kontroll (eller öka din kontroll) över ditt känsloliv…

Blandade känslor? Skrev jag det? Varför då? Kan jag inte välja?

Jo, jag kan välja – det är ju faktiskt därför jag postar de här klippen även om jag längtar halvt ihjäl mig efter att göra en nyinspelning av dem och i synnerhet köra seminariet med ungdomar igen. Det här är nämligen en del av den föreläsning som ledde fram till att sajten skapades – och naturligtvis vill jag leverera mitt bästa utifrån 2013.

Samtidigt är mitt bästa från 2010, levererat den 29 oktober, lite drygt två månader efter att jag precis skilt mig en – för mig – spännande återblick. Jag fick ju nämligen använda precis allt det jag föreläste om, för att alls kunna stå där, full med energi och passion för att föreläsa om något av det mest spännande jag vet – trots att mitt liv hade förvandlats till ruiner.

För dig som vill ta del av det här innehållet på svenska är en av de bättre böckerna på marknaden, Ditt bästa jag – oftare, skriven av en NLP-tränare & Meta-Coach-kollega till mig, Niklas Daver. Jag rekommenderar hans bok varmt, även om den just nu är tillfälligt slutsåld hos Adlibris.

Andra säkra kort är vad du än kommer över av Anthony Robbins. Min favorit är tyvärr slutsåld – Väck Jätten Inom Dig. Awaken the Giant Within, kan rekommenderas om du vill läsa den på originalspråket.

Även Kay Pollacks bok, Konsten att välja glädje, är läsvärd och inne på samma tema.

%d bloggare gillar detta: