Praovecka

Ramen för prao-veckan är webbadministration (att skriva inlägg, att ta bilder för att komplettera texterna, samt att hantera både formatering av texten, samt att lägga upp artiklarna i menyn).

Innehållet för artiklarna är svar på frågor om olika delar av den verksamhet där praoperioden genomförs. Platsen är Högskolan i Borås, där miljön redan är bekant och sonen redan känner två andra vuxna utöver den resurs som följer med under praoveckan. De vuxna på plats arbetar som systemutvecklare, vilket är ett av de yrken som sonen är nyfiken på efter att han prövat på programmering i skolan.

Resursen från Erikslundskolan är med under förmiddagarna och lunchen och avviker sedan runt 14-tiden. Under förmiddagarna läggs fokus på att arbeta med frågeställningarna och artikelskrivandet.

Sonen är kvar till 15-15:30 och har den sista timmen att lösa uppgifter i programmeringsspelet Lightning Bot på sin iPad.
Lösningarna för de uppgifter som han klarar av ska dokumenteras med en skärmdump av appen och sedan läggas ut på den här sajten.

Veckans frågeställningar (artikeluppslag) finns listade på en egen sida, från vilken sonen sedan kommer länka till respektive artikel.

Tider:

Måndag 08:30 – 15:30
Tisdag 09:00 – 15:00
Onsdag 08:30 – 15:30
Torsdag 09:00 – 15:00
Fredag 08:30 – 15:30
%d bloggare gillar detta: